Moyes moet echt een nieuwe tactiek verzinnen met zijn Sunderland

27-11-2016 17:45 - Door: MaxKoehorst

Moyes moet echt een nieuwe tactiek verzinnen met zijn Sunderland

Wat Sunderland dit seizoen laat zien, is verreweg van goed: het is eigenlijk diep triest.

Vervolg: Moyes moet echt een nieuwe tactiek verzinnen met zijn Sunderland

Sunderland staat sinds dit seizoen onder leiding van de ex-coach van Everton: David Moyes. Moyes staat bekend om zijn rare identiteit (bij Sociedad en Manchester United) en maakte het alleen waar bij Everton, bij Sociedad had hij vaker geluk dan succes. Bij Manchester is er een twijfel, aangezien hij daar gewoon geen tijd kreeg. Wayne Rooney en hij waren al geen vrienden door de rechtszaak van een boek van Rooney waar hij Moyes in een kwaad daglicht zette en dat maakte de situatie niet beter.

 

Sunderland, de nieuwe periode

Moyes kreeg een contract bij Sunderland in de hoop ze eindelijk te behoeden van degradatie perikelen, dat gebeurde namelijk al vaak genoeg. Moyes weet alleen niks te winnen en is eigenlijk nog slechter dan Dick Advocaat.

 

Moyes speelt een totaal defensief spelletje en laat Liverpool er vervolgens veel te vaak doorheen walsen. Ook tegen Arsenal was het raak (1-4) en tegen Stoke (2-0) was het ook niet om aan te zien. Sunderland moet in de winter zeker weten 5 nieuwe spelers hebben die wél een goede mentaliteit hebben, want dit is gewoon rampzalig.

 

Moyes moet eigenlijk ook wijken, hoewel hij de vorige wedstrijd tegen Hull eindelijk een keer won. Tegen Bournemouth was het billen knijpen en ook toen won de club.

 

Advocaat toch beter

Dick Advocaat was niet veel beter maar toch qua punten en kwaliteit van het spel van een hoogstaand niveau. De fans vonden hem ook veel aardiger dan die harde Schotse Moyes.

 

 

 


◄ vorige bericht ► volgende bericht

Moyes moet echt een nieuwe tactiek verzinnen met zijn Sunderland

Een korte samenvatting: Wat Sunderland dit seizoen laat zien, is verreweg van goed: het is eigenlijk diep triest..