De Roon en Middlesbrough treden aan tegen in vorm Chelsea

20-11-2016 09:30 - Door: MaxKoehorst

De Roon en Middlesbrough treden aan tegen in vorm Chelsea

Chelsea is goed op weg onder Antonio Conte maar moet zich niet verkijken in Middlesbrough.

Vervolg: De Roon en Middlesbrough treden aan tegen in vorm Chelsea

Dat Middlesbrough een promovendus is dit seizoen, zegt eigenlijk helemaal niets in Engeland. Dat weten we inmiddels wel van Leicester City die pas twee seizoenen in de Premier League zaten en hem gelijk al wonnen. Ook Watford maakte redelijke stappen en is nu gewoon een vaste Premier League-ganger, dat zagen we ook al met Southampton en Crystal Palace. Promovendussen hebben niets te klagen in Engeland door het grote geld. En juist dat kan Chelsea dit weekend de kop kosten.

 

Conte en het befaamde 3-4-3

Conte heeft al een paar weken een systeem doorgevoerd waarbij Chelsea met Moses in een goede 3-4-3 kan spelen. Het werkt: Hazard leeft weer op en Diego Costa rijgt de doelpunten aan elkaar. Toch weet Middlesbrough, vooral de coach Aitor Karanka, wel raad met die 3-4-3, aangezien hij ook Manchester City wist af te stoppen, die onder leiding staan van de grote Pep Guardiola. Conte weet zelf ook wel dat de Premier League geen eitje is, hij is al lang blij dat er eindelijk een systeem van hem wél werkt want aan het begin van dit seizoen leek Chelsea weer af te gaan op een plek 7. Chelsea zat toen in een vrij grote dip, de tactieken van Conte pakte simpelweg niet uit.

 

De Roon best gevaarlijk

En voor Chelsea is er nóg een reden om goed uit te kijken voor Boro, dat gevaar heet namelijk Nederlands international Marten de Roon. Overgenomen van Atalanta na een zeer goed seizoen voor 15 miljoen en ook bij Middlesbrough speelt hij zeer goed en als basisspeler. De Roon zorgde er zelfs voor dat Manchester City naast de drie punten greep: hij maakte in de laatste minuut een kopgoal en zorgde voor de 1-1. Het wordt dus een feestje zondagmiddag, 17:00.


◄ vorige bericht ► volgende bericht

De Roon en Middlesbrough treden aan tegen in vorm Chelsea

Een korte samenvatting: Chelsea is goed op weg onder Antonio Conte maar moet zich niet verkijken in Middlesbrough..