COLUMN: Trump wil Cruijff theorie verbannen

10-11-2016 19:00 - Door: M.d.Z.

COLUMN: Trump wil Cruijff theorie verbannen

Waar woensdagnacht de meest verschrikkelijke dag voor Amerika (en heel de wereld) moet zijn geweest, is de nieuwe president Trump gekozen tot opvolger van Obama. Je zou zeggen een nieuwe wereldramp is aanstaande, maar zoals Cruijff alstijd zij: 'Ieder nadeel heb z'n voordeel'.

Vervolg: COLUMN: Trump wil Cruijff theorie verbannen

Zo ook met het aanstellen van Trump, al is dat voor Cruijff op zich al een nadeel te noemen. Trump is namelijk geen voorstander van het voetballen in een 4-3-3 systeem, iets waar ze in Nederland de basis voor hebben gelegd. Bij de aanstelling van zijn presidentschap kon hij dan ook niet laten om de eerste sneer uit te delen.

 

'Ik ben altijd een man van mijn woord geweest en zal ook deze keer de daad bij het woord voegen, ik verafschuw het 4-3-3 systeem en wil dat er dan ook zo snel mogelijk uithebben,' waren de duidelijke woorden van de nieuwe wereldmeester van Amerika.

 

Waar Nederland uberhaupt niet zat te wachten op de nieuwe president, noemt men dit bij Oranje wel een verbetering. 'Altijd maar die Hollandse school en dat 4-3-3 systeem, niemand mocht er iets aan wijzigen. Nu is er tenminste iemand die er wel een verandering door kan gooien, als dat geen win-win situatie meer is weet ik het ook niet.'

 

In Nederland wordt het gejuich dan ook overal aangehoord, behalve in Amsterdam bij de Amsterdam Arena. Waar de Zweed John Guidetti nog steeds rondloopt met zijn handen achter zijn oren schreeuwend...... Obama, Obama, Obama......


◄ vorige bericht ► volgende bericht

COLUMN: Trump wil Cruijff theorie verbannen

Een korte samenvatting: Waar woensdagnacht de meest verschrikkelijke dag voor Amerika (en heel de wereld) moet zijn geweest, is de nieuwe president Trump gekozen tot opvolger van Obama. Je zou zeggen een nieuwe wereldramp is aanstaande, maar zoals Cruijff alstijd zij: 'Ieder nadeel heb z'n voordeel'..