Voorbeschouwing: Southampton - Arsenal FC

1-1-2015 12:00 - Door: M.d.Z.

Waar het vanaf Boxing Day voor beide ploegen erop of eronder was, lijkt de tegenstander van Koeman de beste papieren in handen te hebben.

Vervolg: Voorbeschouwing: Southampton - Arsenal FC

Southampton wist op tweede kerstdag op bezoek bij Crystal Palace een goede wedstrijd te spelen en met 1-3 huiswaarts te keren, terwijl The Gunners diezelfde dag een benauwde zege wisten te boeken terwijl QPR op bezoek kwam. Boxing Day was dus voor beide 3 punten waard.

 

Maar in Engeland draait de kalender er niet voor om, slechts 72 uur later stonden op 28 december de volgende wedstrijden alweer op de rol. Een topper van jawelste tussen Southampton en koploper Chelsea stond die middag op het programma, een zwaar bevochten punt mocht Koeman. Chelsea en Mourinho waren minder te genieten en legde het probleem bij de Engelse arbiters neer.

 

Arsenal daarintegen had minder problemen, in de Londense derby op bezoek bij West Ham United wisten ze wederom 3 punten uit het vuur te slepen en waren zij dus de lachende derde wanneer het ging om de top 4.

 

Laatste 5 duels:
Waar de ploeg van Koeman de laatste 5 duels slechts twee keer wist te winnen, verloor het er evenveel. Alleen de clash tegen koploper Chelsea eindigde in een remise.

 

Voor Arsenal wijzen de statistieken beter uit, de ploeg van Wenger kende van de laatste 5 duels maarliefst vier keer een overwinning en slechts een remise tegen concurrent Liverpool FC.

 

Eerder dit jaar stonden beide ploegen al 2 keer tegenover elkaar, waarvan het eerste duel in een remise eindigde en het tweede duel met een miniem verschil werd gewonnen door de Londenaren. Arsenal staat dus in het voordeel wanneer het op cijfers aankomt (alweer).

 

Schorsingen en blessures:
Voor Southampton is het een geluk bij een ongeluk dat spits Giroud van Arsenal na zijn blessure direct weer is geschorst en er dus niet bij is, maar Sanchez de Chileen is ook het aanschouwen waard.

 

 


◄ vorige bericht

Voorbeschouwing: Southampton - Arsenal FC

Een korte samenvatting: Waar het vanaf Boxing Day voor beide ploegen erop of eronder was, lijkt de tegenstander van Koeman de beste papieren in handen te hebben..

Meest gelezen